Denne hjemmesider er ikke længere understøttet i Internet Explorer.
Venligst åben siden i Microsoft Edge, Google Chrome, Firefox eller Safari.
Kan vi hjælpe?
7015 3232

Sabinas Verden: Gode råd til skiferien i Stöten

12. februar 2020

”Området og pisterne i Stöten er super børnevenlige.
Der er masser af grønne og blå pister, som vores børn var rigtig glade for.” - Sabina

Sabinas Verden på skiferie i Sverige

I januar var Sabinas Verden på skiferie i børnevenlige Stöten, hvor Junior Weeks, vaffelpauser og afslappende sauna gjorde ferien helt perfekt. Lad dig inspirere af Sabina og familiens skiferie og bestil din næste skiferie til Stöten lige her.

I en lejlighed ved Pistbyn

Sabina og hendes familie, der denne gang også talte farmor og farfar, boede i en moderne lejlighed lige ved pisten og fremhæver lejlighedens lækre detaljer med tørreskab, sauna, egen parkering og udsigt til fjeldene. Pistbyn-lejlighederne har den bedste beliggenhed i Stöten med central placering og ski-in/ski-out, hvilket egner sig rigtig godt til skiferie med børn. Læs mere om Pistbyn i Stöten her.

Skiferie for børn og Junior Weeks

I udvalgte uger, kaldt Junior Weeks i Stöten, er der gratis liftkort og skileje til børn, hvilket er med til at gøre Stöten til et meget børnevenligt skiområde, både hvad det angår skiløb, hvor børnene kan lære at stå på ski, men også omgivelserne. På pisterne er der grillområder, vaffelstuer, børneklub og afterski til børn – og så kan I også møde maskotten Vargy og få taget et billede, ligesom Sabinas datter gjorde det.

Tag afsted til Stöten i Sverige

I kan både køre til Stöten eller flyve til den helt nye lufthavn, hvorfra der er direkte busforbindelse til skidestinationen på blot 20 minutter. Rejser I med mindre børn, er det en god ide at tage færgen noget af vejen, hvilket Sabina og hendes familie gjorde. Læs mere om flyturen til Stöten her

Sabinas bedste råd til skiferien med børn

  • Rejs flere sammen: Tag bedsteforældrene med på ski eller allerhelst andre børn. Det er hyggeligere, og så kan forældrene få et par ture på ski alene sammen. Stöten har flere boliger, hvor den store familie sagtens kan bo under samme tag.

  • Lag på lag: Når I skal ud at stå på ski, så anbefaler Sabina, at I tager uld inderst, dernæst en tynd fleecejakke og yderst en vind- og vandtæt skijakke. Det er ikke sjovt at fryse, så invester i gode vanter og skitøj!

  • Mad med hjemmefra: Lav et par fryseegnet retter derhjemme, så du sparer tid på indkøb og madlavning på skiferien. F.eks. Kylling i karry, lasagne eller mørbradgryde. Det er en god ide at undersøge, om boligen har fryser til formålet.

  • Varm drikke på pisten: Det er altid en god ide at medbringe termoflasker, da I så kan tage et hvil og få varmen med kakao, te eller kaffe. Samtidig giver det familien en hyggelig stund, og benene en tiltrængt pause.

  • Sjov til børnene: Gå efter skiområder med børneklub og indendørs faciliteter, så børnene også kan have det sjovt, når de ikke står på ski f.eks., når det er meget koldt. Stöten har også et vandland med spabad og sauna, som børnene vil elske.

  • Lad børnene stå på ski: I stedet for at tage skiene af børnene, når I skal bevæge jer rundt, så lad børnene bruge tiden på ski og træk eller skub dem i stedet, hvis der er behov for det. Så skal de også nok lære at stå på ski hurtigere.

  • Medbring ”ski-benzin”: I Sabinas familie bliver børnene glade, når de hører ordet ”ski-benzin”. Det betyder nemlig chokolade eller andet godt, hvilket giver fornyet energi til hele familien. Så fyld lommerne op, for der skal også være til mor og far.