Denne hjemmesider er ikke længere understøttet i Internet Explorer.
Venligst åben siden i Microsoft Edge, Google Chrome, Firefox eller Safari.
Kan vi hjælpe?
7015 3232

Besøg Hammershus

Hammershus borgruin er en af Bornholms mest kendte og besøgte seværdigheder. Man har næsten ikke været på Bornholm, hvis man ikke har lagt vejen her forbi.

Hammershus er en middelalderfæstning fra slutningen af 1200tallet, og det er den største borgruin i Nordeuropa.

Flugten fra Hammerhus

Leonora Christina sad fængslet på Hammershus sammen med Corfitz Ulfeldt for landsforrædderi i 17 måneder fra 1660, hvor de blev mishandlet af guvernøren på Hammershus. En sen nattetime forsøgte de at flygte til Hammerhavnen ved at fire sig ned med sammenbundne lagner fra det høje tårn. Hør mere om det dramatiske flugtforsøg, hvis I tager med på en guidet rundtur.

Tag madpakken med og nyd udsigten

Gør jeres besøg på Hammershus til noget helt særligt, når I tager familien og madkurven under armen. Nyd turen og den smukke udsigt til havet, når I går op til borgruinen og spis en hyggelig frokost på græsset, mens I mærker historiens vingesus. Hammershus' historie bliver fortalt på en spændende og medrivende måde, hvor alle kan være med.

Det er gratis entré til Hammershus, som er åbent hele året - husk dog P-afgiften.

Adresse: Langebjergvej 26, 3770 Allinge


Guidet tur på Hammershus

Det er muligt at komme på guidede ture på Hammershus (fra påskeferien til og med efterårsferien).

Oplev fx borgruinen på 1 time, hvor I hører om den fascinerende historie eller tag turen for børnefamilier, hvor I bl.a. kan prøve Middelalderens tøj og våben. Ofte er rundviseren klædt i middelalderdragt, så de er nemme at få øje på, når I kommer frem.

Det er Bornholms Middelaldercenter, der arrangerer de guidede ture, som kan bookes her.

Hammershus Besøgcenter

Hammershus fik sit prisbelønnede Besøgscenter i 2018, som er en glimrende start på turen til borgruinen. Der er gratis adgang til Besøgscentret, hvor I bliver introduceret for Hammershus' historie gennem en spændende udstilling.

Besøgscentret ligger som en naturlig del af landskabet på den anden side af kløftet fra selve Hammershus, som kan ses fra de store panoramavinduer. Herfra kan I gå til selve borgruinen via en bro over kløften.

Besøgscentret rummer desuden en shop og en café.

Parkering

Når I skal besøge Hammershus, kan I parkere ved Besøgscentret, hvor der er betalingsparkering.

  • Pris: 30 kr. for seks timer

Det koster penge at parkere i perioden:

  • Fra lørdag før palmesøndag til og med efterårsferien. 

Bemærk, at der er mulighed for  at parkere gratis ved Hammersholm (der er ca. 500 m til Hammershus). Et ekstra plus er, at Hammersholm er en af Danmarks helt store og nyopdagede helleristningsfelter, som bl.a. kan opleves fra nye udsigtsplatforme.

Spændende Hammershus

Frihedskæmpere og færger

Ved "Freden i Roskilde" i 1658 fik Sverige bl.a. Bornholm, og Johan Printzensköld blev svensk guvernør og kommandant på klippeøen, hvor han boede på Hammerhus. Han var en meget streng og upopulær herre, derfor tog bornholmerne sagen i egen hånd og gjorde oprør mod de svenske myndigheder. Johan Printzensköld blev skudt i Rønne, og lokale frihedskæmpere franarrede svenskerne magten over Hammershus.

Frihedskæmperne har efterfølgende lagt navn til flere færger til Bornholm, fx det gode skib Poul Anker (opkaldt efter præsten og frihedskæmperen), der ligger som fast reservefærge i Rønne Havn.

Uden mad og drikke...

Uden mad og drikke duer helten ikke - så efter en skøn tur til Hammershus, er det oplagt at spise en lækker frokost eller middag på en af Solskinsøens mange lækre restauranter.

Er I gode og spændende øl, kan vi anbefale at besøge Svaneke Bryghus. I kan også prøve den bornholmske specialitet "Sol over Gudhjem" på et af øens røgerier.