Denne hjemmesider er ikke længere understøttet i Internet Explorer.
Venligst åben siden i Microsoft Edge, Google Chrome, Firefox eller Safari.
Kan vi hjælpe?
7015 3232
En ferie i Normandiet er ren romantik
Normandiet bliver ofte forbundet med sin rolle i 2. verdenskrig, hvor strandene i Normandiet var landingssted for tusindvis af allierede på D-Day i 1944. Det er dog også meget mere end det, og en ferie i Normandiet kan give jer oplevelser for hele familien. Tag ud at se de fantastiske klinter ved kysten, de brede sandstrande eller de fantastiske byer som Mont Saint-Michel eller Rouen.

Velkommen til Normandiet

Se de smukke kyster

Når I vælger en ferielejlighed i Normandiet, kan I komme tæt på naturens idyl, eller I kan finde en ferielejlighed midt i eller nær ved de smukke historiske byer. I Normandiet kan hele familien mærke historiens vingesus, om det er i Monets haver eller ved kirkegården i Bayeux, hvor de faldne fra D-dag hviler side om side til minde om deres heltedåd.  

Når det kommer til at se Normandiets natur, kan I ikke komme uden om kysterne. Noget af det mest mindeværdige natur i området findes ved klinterne ved Étretat. De lodrette kalkvægge hæver sig over havet og danner et dramatisk landskab, som kan opleves både fra bredden eller stien i området. Eller I kan tage en båd ud og se klipperne fra vandet. Porte d’Aval er med sin smukke bue simpelthen ikke til at gå glip af, hvis I er i Normandiet.

Mærk historiens vingesus

I Normandiet finder I spændende oplevelser for alle historie- og kunstinteresserede. Når man snakker om Normandiet, tænker mange nok på D-Day i 1944 under 2. Verdenskrig, hvor De Allierede ankom til Europa. Der er efterfølgende opført et mindesmærke og en krigs-kirkegård til minde om de faldne soldater. 

Det berømte Bayeux-tapet befinder sig i Bayeux. Tapetet er måske verdens ældste tegneserie, som med detaljerede billeder skildrer historien om slaget ved Hastings i 1066 og Vilhem Erobrerens togt i England. Det imponerende detaljerige stykke arbejde er 70 meter langt, og det er derfor værd at tage sig god tid til at undersøge de mange historier.  

Hvis I er mere til kunst eller smukke haver, så giver Normandiet også mulighed for at besøge det, der måske er verdens bedst kendte have. I Giverny finder I Monets have, som han brugte flere år på at afbilde, hvilket resulterede i den berømte serie med åkanderne. Gå i Monets fodspor, og se verden med hans øjne for en dag. 

Ikke at forglemme er den berømte klosterø Mont Saint-Michel. Bygget på en klippeø ved kysten tårner klosteret sig op, og tilsammen bliver øen og klosteret nærmest ét, som det stikker op af vandet lige ud for kysten. Mont Saint-Michel er på UNESCOs Verdensarvsliste og ikke til at gå glip af. 

Byer – både store og små

Hvis I skal have en romantisk ferie er Cabourg lige jeres destination. Her kan I gå langs den lange, romantiske promenade langs havet og nyde de smukke huse fra det tidlige 20’ende århundrede. Her boede Marcel Proust på det berømte Grand Hôtel med udsigt over den smukke strand.  

I Rouen kan I opleve en rigtig fransk middelalderby. Her blev Jeanne d’Arc henrettet og brændt. Som kun 19-årig havde hun både anført hære og kronet en konge. I dag er hun nationalhelgen for Frankrig og besidder en kær plads i manges hjerter. 

I Deauville ved de til gengæld, hvordan man går i byen. Her kan I starte aftenen på en af de lækre bistroer, hvor I kan få serveret lækker lokal fisk og skaldyr. Eller tage på en af de gamle, hyggelige barer eller på kasino. Herefter kan I danse natten væk på et af diskotekerne, som byen kan prale af.

Nyd det unikke, normanniske køkken

I Normandiet har de det perfekte klima til at dyrke æbler i. De har opdyrket en fantastisk kultur for cider, som absolut må prøves, når I er i Normandiet. Den samme kvalitet af æbler har frembragt den specielle spiritus Calvados. Den minder om cognac, men er lavet af æbler, og den smager helt fantastisk. 

Når det kommer til at udforske det franske køkken, kan I med fordel nyde normanniske specialiteter i verdensklasse. Den udsøgte ret Escalope Normande bruger de lokale råvarer til at frembringe en fantastisk hvid flødesovs, som serveres med kylling og svampe.  

Når I til gengæld kommer ud til kysten, så skal I prøve Moules frites a la Normande. Blåmuslinger tilberedes med løg, skalotteløg og persille. Herefter serveres de med en cremet sauce af smør, fløde, løg, cider med mere. En helt fantastisk måde at nyde jeres ferie i Normandiet.