Denne hjemmesider er ikke længere understøttet i Internet Explorer.
Venligst åben siden i Microsoft Edge, Google Chrome, Firefox eller Safari.
Kan vi hjælpe?
7015 3232
Ferielejligheder i smukke Harzen
Harzen har i mange år været en af danskernes mest foretrukne feriedestinationer, og det er ikke overraskende. Det storslåede bjergmassiv udgør den nordligste del af de tyske Mittelgebirge og byder på nogle af de mest maleriske landskaber. I området finder I desuden mange aktiviteter, som lader hele familien nyde en sjov og aktiv ferie i de smukke omgivelser. Besøg også de mange historiske byer i området, hvor I kan gå rundt mellem de velbevarede bindingsværkshuse og kigge på imponerende slotte. Ferieboliger i Harzen findes i alle de små og charmerende bjerglandsbyer og indbyder til både afslapning og aktiviteter.

Velkommen til Harzen

Naturoplevelser hele året rundt

Den helt store seværdighed ved Harzen er de idylliske og maleriske landskaber, der er som taget ud af et postkort. Bjergkæden er 100 km lang og består af både høje bjergtinder, flade plateauer og dybe dale. Det højeste punkt i Harzen er det legendariske og mytiske Bloksbjerg, hvor vi sender heksene hen til Sankt Hans, med en højde på 1.141 meter.  

Syd herfra ligger bjerget Wurmberg med en højde på 971 meter. Den hurtigste vej til toppen af Bloksbjerg er en tur med det charmerende damptog på smalsporbanen fra Wernigerode. Det er dog også en oplevelse at bestige bjerget til fods og nyde udsigten på toppen. 

En tur til Harzen Nationalpark giver en anden unik oplevelse af områdets magiske natur. Parken blev etableret som en sammenlægning af to tidligere nationalparker og spænder over et område, der både dækker det gamle Østtyskland og det gamle Vesttyskland. I det fredede naturområde kan I gå på mere end 300 km vandrestier gennem naturskove, moser og åbne områder med et rigt dyreliv. Besøg også de imponerende drypstenshuler Rübeländer og Iberger med de mange stalagmitter og stalaktitter, som er skabt over millioner af år. 

Aktiviteter i området

Naturen i Harzen indbyder til en aktiv ferie for hele familien. Rundt omkring i den skønne bjergkæde finder I et væld af vandre- og cykelruter. Her kan I både tage en stille og rolig spadseretur og nyde landskaberne eller tage en tur på mountainbike og få en fysisk udfordring i højderne. Vil I vandre helt oppe i højderne, kan I tage en udflugt til Baumwipfelpfad Harz og gå på den 1.000 meter lange gangbro i trætoppene. Undervejs kan I stoppe ved de 33 oplevelsesstationer, som lærer jer om træerne, naturen og dyrelivet. 

Har I lyst til at udfordre hinanden, findes der i Harzen mange golfbaner beliggende midt i den skønne natur. Gå en tur på de 18 huller og nyd undervejs bjerglandskabet. Skal der mere fart over feltet, er sommerkælkebakken ved St. Andreasberg en sjov oplevelse, hvor I kan suse ned ad den 550 meter lange bobslædebane. Børnene vil også elske forlystelsesparken med cowboytema, Pullman City, med de mange underholdende shows og musik. 

Historiske og velbevarede byer

Harzen er et område med masser af historie og kultur. Det var i mange århundreder et centralt område for minedrift, og det bærer mange af de historiske byer i området stadig præg af. I den mere end 1.000 år gamle by Goslar kan I opleve en autentisk middelalderby med en stor historie. Malmminen Rammelsberg og den gamle bydel i Goslar er i dag anerkendt som UNESCO-kulturarv som en anerkendelse af byens betydning for tysk kulturhistorie.  

Besøg også middelalderbyen Quedlinburg, som byder på en kombination af antik og moderne historie. I byen kan I gå rundt mellem de autentiske bindingsværkshuse og beundre slottet over byen samt stiftskirken St. Servatii. Byens centrum er ligeledes på UNESCOs Verdensarvsliste.  

Smag på Harzen

De mange charmerende og idylliske landsbyer i Harzen byder på masser af rustikke og velsmagende kulinariske oplevelser. Udvalget af restauranter, caféer og barer ned langs de brostensbelagte gågader er bredt og byder på både klassisk tysk mad og andre retter.  

Bestil en af de velkendte tyske retter på en restaurant, eller nyd en kold fadøl i en hyggelig Biergarten. Smag også på Harzens delikatesse Harzer Käse, på dansk Harzerost. Der er tale om en surmælksost med en perfekt kombination af et højt proteinindhold og lavt fedtindhold. Den er kendt for sin karakteristiske, stærke smag.