Denne hjemmesider er ikke længere understøttet i Internet Explorer.
Venligst åben siden i Microsoft Edge, Google Chrome, Firefox eller Safari.
Kan vi hjælpe?
7015 3232
Vemdalen har snegaranti hele vinterperioden
Vemdalen med hele tre skiområder og et stort udvalg af pister er kendt for sin lange skisæson fra oktober til maj, hvilket er muligt takket være snekanoner, som sammen med de nyetablerede lifte gør Vemdalen til et yderst moderne skiområde.

Skiferie til Vemdalen i Sverige

Vemdalen har hele 3 skiområder i ét

Skidagene i Vemdalen i Sverige vil aldrig ligne hinanden, da området har hele 3 skiområder:

  • Björnrike
  • Vemdalsskalet
  • Klövsjö/Storhogna. 

Der er altså tale om adskillige kilometer af pister fordelt på alle niveauer. Udover pister som er tilegnet alpinløbere, er Vemdalen også for jer, som foretrækker langrend på fjeldet. Vemdalen tilbyder hele 50 km langrendsruter, hvor der både er mulighed for skating og klassisk stil. Derudover er Vemdalen ideel for børnefamilien med flere områder og pister specielt til de mindste.

Hvorfor tage på skiferie i Vemdalen?

Se her, hvorfor næste skiferie skal gå til Vemdalen:

  • Moderne skiområde med snekanoner og nyinstallerede lifte
  • 3 skiområder med pister på alle niveauer
  • Specifikt børneområde til de mindste
  • Snow Parks med adskillige udfordringer på flere niveauer.
  • Mulighed for både alpinski og langrend.

Skiferie perfekt for børnefamilien

Udover selve skiløbet prioriterer Vemdalen leg og underholdning med bl.a. Snemand Valles daglige besøg og fantasifulde lege. 

En af skiskolerne er placeret i børneområdet i Björnrike. Desuden er der her flere børnelifte, der gør skiløbet endnu lettere for de mindste, og området er etableret med grillpladser, så hele familien kan mødes og tilberede enten frokost eller aftensmad. I finder også en varmestue samt mulighed for at købe frokost nær lifter og pister.

Masser af muligheder for de mindste

Børneområdet i Vemdalsskalet er placeret nær Skalets Torg. Ligesom i Björnrike er der også børnevenlige lifter i dette område. Nedenfor børnebakkerne er der mulighed for at grille, kælke eller slappe af i én af de to varmestuer. Desuden er Valles stue at finde her, hvor der er adskillige muligheder for børneaktiviteter. 

Det sidste børneområde finder I i Klövsjö med en skiskole ved punktet Gästservice. Nær denne er der, ligesom i de to andre områder, også grillplads og varmestue med mulighed for børneaktiviteter.

Hygge med familien på ski

I er sikret masser af hygge i Vemdalen. Kælkebakke og "Snemanden Valle"s musikstudio er inden for rækkevidde, så der er rig mulighed for sus i maven og masser af dans. En af skiskolerne er placeret i børneområdet i Björnrike. Desuden er der her flere børnelifte, der gør skiløbet endnu lettere for de mindste, og området er etableret med grillpladser, så hele familien kan mødes og tilberede enten frokost eller aftensmad.

Björnrike i Vemdalen

Området Björnrike indeholder 16 solrige pister på alle niveauer fordelt på 3 bjerge, så I får en masse forskelligt skiløb i dette område. Området er særligt godt for familien, da der altid befinder sig en lift i mellem en svær og en let piste. Der er altså mulighed for at benytte samme lift, vælge hver sin pist, og til sidst ende op samme sted, hvilket er oplagt til familien, så I kan tage pisterne efter niveau. Desuden indeholder Björnrike en underholdende Fun Park for børn.

Vemdalsskalet i Vemdalen

Vemdalsskalet består af 18 pister fordelt på to fjelde. Udover et stort udvalg af pister, tilbyder Vemdalsskalet også en lille by, hvor I bl.a. finder et godt udvalg af restauranter og butikker. De 3 skiområder; Björnrike, Vemdalsskalet og Klövsjö/Storhogna er forbundet med en skibus, så I nemt kan komme rundt i områderne og afprøve en masse forskellige pister. Skibussen er gratis ved fremvisning af et gyldigt liftkort. Har du ikke liftkort, er det muligt at købe en billet i bussen. Det bliver aldrig kedeligt at være på ski i Vemdalen.

Klövsjö/Storhogna i Vemdalen

Klövsjö/Storhogna byder på 18 pister og er desuden kendt som "skiløberens skisted". Dette skyldes, at der i dette område er sorte pister til dem, der løber bedre end gennemsnittet. Udover de sorte pister, tager familieliften "Klövsjö Express" jer op til toppen af bjerget på blot 4,5 min., hvorfra det er muligt at tage en lift videre til de lettere pister. Desuden indeholder Klövsjö/Storhogna et stort børneområde, som er specielt velegnet til skiferiens nybegyndere.
Prøv en af Sveriges stejleste bakker - Svartåshanget, bakke 10, som er en sort præparerede pist med en hældning på 38 grader.

Valles Vinteruger i Vemdalen 2025 - Kan bookes fra juni/juli

Få gratis gruppeskiskole og skileje til børn under 7 år i uge 3, 4, 5 og 15 2025 ved bestilling af minimum 1 liftkort til en voksen i mindst 4 dage og ophold i minimum 4 nætter i Valles Vinteruger

Ankomst skal være i perioden 11. til 26. januar eller 22. marts - 7. april  2025. 

Der er skileje til alle børn til og med 6 år, og skiskole fra 3 til 6 år. 

Ring til Alltime Travel på  70 15 32 32  eller bestil via kundelogin efter bestilling af bolig, for at sikre jer tilbuddet. Efter tilbuddets udløb, er det ikke muligt at ændre på det bestilte, uden at dette bliver til fuld pris. OBS! Det er ikke muligt at booke endnu, men det kan være en god idé at sikre sig boligen allerede nu. 

Tag toget og kom udhvilet frem

Bliv kørt direkte på skiferie med tog! Toget kører fra Malmö og til Röjan. Fra Röjan er der transferbus til receptionen i det område i Vemdalen, hvortil jeres bolig er. 

Fra receptionen og til jeres bolig skal I selv transportere jer, vi anbefaler derfor, at I vælger en bolig tæt på receptionen.

Toget byder på liggepladser eller en hel kupé: Alle pladser kan laves om til liggepladser for natten. Transferbus er inkl. i togprisen.

Tag færgen på skiferie i Vemdalen

Det kan være en lang køretur til Vemdalen. Fra København til Vemdalen er der 970 km og det vil tage 12 timer (uden pauser). Det Oslobåden være et godt alternativ til at slippe for at sidde i bilen i så mange timer. Fra Oslo til Vemdalen er der 465 km og det vil cirka tage 6 timer at køre. Oslobåden sejler fra København - Frederikshavn - Oslo. Overfarts tiden fra KBH til Oslo er på 19 timer.
Det er også muligt at sejle fra Frederikshavn til Göteborg. Herfra er der 680 km og det vil tage ca. 8,5 time uden pauser. Der er længere at køre til gengæld er overfartstiden kun på 3,5 time. 
Du kan læse mere om skiferie med færge her.

Stå på langrend i Vemdalen

Der er gode Langrendsmuligheder i Vemdalen både skate og klassisk langrendsskiløb. Der er hele tre områder der tilsammen har 22 spor. For at benytte langrendsløjperne skal du købe et CrossCountry Pass. Det er muligt at købe et liftkort, der både giver adgang til langrend og alpin pister ligesom det også er muligt at leje både alpin og langrend skiudstyr. CrossCountry Pass giver adgang til skibusser og langrendsløjperne.

Björnrike byder på 5 langrendsspor i forskellige sværhedsgrader, hvor den blå løjpe er oplyst. Der er varmestue, toiletter og voksrum i forbindelse med løjperne. Det er muligt at stå på ski mellem de 2 områder, da der er transportløjper mellem Björnrike og Vemdalsskalet. Fra Vemdalsskalet er der transportløjper til Storhogna.
Der er ikke oplyste løjper ved Vemdalskalet, men det er der ved Klövsjö/Storhogna, hvor hele tre løjper er oplyste. Her er der også 11 langrendsspor. 

En af verdens mest snesikre skidestinationer

Vemdalen er blevet kåret til den 20. mest snesikre destination i verden af Financial Times og faktisk det eneste skiområde i Norden på top 20. Den fulde liste over snesikre skiområder på verdensplan kan findes her.

Skibusser i Vemdalen

Kom let rundt i Vemdalen med skibusserne, der er en del af dit liftkort. Skibussen kører Klövsjö by - Storhogna/Klövsjö - Vemdalsskalet - Vemdalen By - Björnrike samt modsat vej.