Denne hjemmesider er ikke længere understøttet i Internet Explorer.
Venligst åben siden i Microsoft Edge, Google Chrome, Firefox eller Safari.
Kan vi hjælpe?
7015 3232
Ferielejligheder i Kärnten
Det sydligste forbundsland i Østrig er Kärnten, som er en populær feriedestination for både udenlandske turister og østrigerne selv. Kärnten er et bjergrigt område omgivet af Alperne mod nord og bjergkæden Karawanken mod syd.

Velkommen til Kärnten

En populær destination i Østrig

Det er derfor en geografisk meget isoleret region, som endda er ældre end Østrig selv. De bjergrige landskaber med de mange lyseblå og idylliske bjergsøer indbyder til nogle af de mest unikke naturoplevelser. Klimaet og landskabet får det til at virke som en middelhavsferie, men I får denne skønne oplevelse i landet, der ellers mest er kendt som en populær skidestination. Området indbyder til skønne vandreture mellem hyggelige bjerglandsbyer eller en udflugt til Østrigs største nationalpark. Med en feriebolig i Kärnten kan I nyde den hyggelige kultur i landsbyerne med adgang til de naturskønne omgivelser.

Unik østrigsk natur

Kärnten byder på unikke naturoplevelser i de østrigske bjergkæder. Næsten uanset hvor I befinder jer, vil jeres øjne blive mødt af betagende og storslåede bjerge og dalområder. Området er især kendt for sine seværdige bjergsøer med deres karakteristiske lyseblå vand. Den mest populære sø er Wörthersee, som hvert år tiltrækker masser af besøgende. Den er både oplagt til en badetur eller en bådtur, da vandet om sommeren kan nå op på den gode side af 25 grader. Klopein-søen er endnu varmere, hvor den om sommeren kan nå op på hele 28 grader. Det er altså ikke for sjov, at Kärnten kaldes ”Østrigs Caribien”.  

For en helt uforglemmelig naturoplevelse kan I tage turen til Hohe Tauern Nationalpark, Østrigs største nationalpark. Den dækker et område på hele 1.856 km2 og er delvist beliggende i Salzburg, Tirol og Kärnten. I parken kan I opleve Østrigs højeste bjerge, storslåede gletsjere og vandfald samt frodige dalområder med snoede floder. Området er desuden hjemsted for et rigt dyreliv. En tur til drypstenshulerne i Obir, tæt på den slovenske grænse, er bare endnu en af de helt berusende naturoplevelser i regionen. Her kan I komme på en rejse tilbage i tiden i de underjordiske huler og beundre de imponerende strukturer, der er blevet skabt over millioner af år. 

Aktiv ferie hele året rundt

Med en så varierende og alsidig natur er Kärnten det oplagte valg til en aktiv ferie i Østrig. De mange vandre- og cykelruter er nok til at udmatte selv de mest fysisk aktive. Der er afmærkede ruter i mange forskellige højder og i forskellige sværhedsgrader. Den mest kendte vandrerute i Kärnten er Alpe-Adria, som har hele 43 etaper på i alt over 750 kilometer. Den tager jer fra Østrigs højeste bjerg, Großglockner, gennem Slovenien og ender ved Adriaterhavet nær Trieste.  

Ved de mange bjergsøer kan I desuden nyde masser af aktiviteter på vandet. Tag på sejltur i kano og kajak, eller tag en rolig tur på paddleboard, mens I nyder omgivelserne. Om vinteren er der mange skønne skisteder i området, hvor Katschberg, Nassfeld og Turrach er blandt de bedste. Der er hele 24 skiområder med mere end 800 kilometer skipister alene i Kärnten.  

Byer med kultur og historie

Gennem hele Kärnten findes idylliske og autentiske bjerglandsbyer mellem de store og majestætiske bjergkæder. Her kan I opleve den afslappede og fredelige lokale kultur omgivet af de skønne omgivelser. Nogle af de større byer i regionen byder på mange kulturelle oplevelser. Kärntens hovedstad, Klagenfurt, er en sand perle af historie og kultur. Byens centrum er mere end 800 år gammelt og bærer præg af renæssancebygninger og byens vartegn Lindorm-skulpturen. I byen finder I flere slotte, kunstgallerier og museer, som giver jer et indblik i byens lange historie og kultur. Om sommeren kan I nyde musik ved den årlige festival Carinthischer Sommer, mens der om vinteren er hyggelige julemarkeder i mange af regionens charmerende byer. Kulturlivet er lige så rigt og betagende som områdets natur.  

Smag på den lokale gastronomi

Gastronomien i Kärnten byder både på klassiske østrigske retter, men der er også indhentet meget inspiration fra nabolandet Italien. Nogle af de lokale specialiteter inkluderer Kletzennudel og Kasnudel, to nudelretter med smagfuldt tilbehør. Prøv også den velkendte smøreost Glundner Käse eller Reindling, en kage, der typisk serveres til påske. Både i de små og idylliske bjerglandsbyer og i større byer som Klagenfurt finder I et stort udbud af lokale restauranter, caféer og barer. Forkæl jer selv med god stemning og lokale specialiteter i de skønne og fredelige omgivelser.