Denne hjemmesider er ikke længere understøttet i Internet Explorer.
Venligst åben siden i Microsoft Edge, Google Chrome, Firefox eller Safari.
Kan vi hjælpe?
7015 3232
En ferie i Salzburgerland er en ferie i den friske bjergluft
I det gudeskønne område Salzburgerland i Østrig finder I et ferieområde, hvor man ikke kan komme til at kede sig. Her kan I opleve den rige bjergluft, mens I vandrer rundt på de dramatiske bjerge og klipper. Tag en slapper ved de blikstille bjergsøer, eller udforsk områdets grotter, vandfald og floder.

Velkommen til Salzburgerland

Salzburgerland er som et billede fra et postkort

Når I kommer til Salzburgerland, vil I med det samme blive bjergtaget af de smukke dale og bjerge, der findes i hele området. Her er der virkelig noget at tage sig til for dem, der tager på ferie med vandrestøvlerne i tasken.  

I bjergmassivet Dachstein finder I de billedskønne grå klipper, der stiger op i himlen på helt dramatisk vis. Her finder I gletsjere, snedækkede bjergtoppe og smukke bjergsøer. Tag gondolen op til bjergtoppen og oplev en ’skywalk’ med den mest imponerende udsigt over dalen, og oplev hængebroen, hvor I kan føle jer helt vægtløse. 

Skal I ikke nødvendigvis holde ferie på toppen af en gletsjer, er området omkring landsbyen Flachau et godt bud på et alternativ. Herfra kan I tage på vandreture, cykle eller sejle i kajak. Stedet byder på ro og smuk natur i omgivelser af grønne bjerge og bakker, som ikke nødvendigvis kræver klatreudstyr at opleve.

Besøg hovedstaden Salzburg

I Salzburgerland kan hele familien virkelig få tid til at hygge med hinanden. Området er opkaldt efter den største by, Salzburg, som har fået sit navn efter de mange saltminer i området. Salzburg er en by, der ikke har for travlt, og de mange kurbyer og bjerglandsbyer giver rig mulighed for at få noget kvalitetstid sammen som familie. Her kan I nyde den friske luft og se de smukke udsigter uden at blive overvældet af menneskemængder.

Tag familien med under jorden

Når man nu er kommet til Salzburgerland, er det selvfølgelig værd at udforske de gamle saltminer, som har været med til at gøre området så rigt, som det er. Mange af saltminerne er åbne for besøgende og har både spændende fortællinger om arbejdet i minerne eller underholdende indslag for børn at være med i.

Mærk suset i bjergene

Hvis I skal prøve noget med lidt mere sus om ørerne, så tag til Abtenau, hvor I finder den sjove rutsjebane Sommerrodelbahn. Den to km lange rutsjebane kører på skinner ned ad bjergsiden og giver jer mulighed for at mærke kilden i maven, når I suser ned i de små vogne. Man kan selv bestemme tempoet, så I kan tage det stille og roligt og nyde udsigten eller tage turen med fart på og nå op til 45 km/timen på turen ned.   

Tag på oplevelse i de smukke byer i bjergene

Det er selvfølgelig ikke muligt at sige Salzburgerland uden at sige Salzburg. Den smukke historiske by har masser at opleve ud over den smukke natur, der omgiver den. Her kan I udforske de lækre caféer, ølstuer og butikker eller den gamle fæstning, der lurer over byen.  

Eller I kan tage til billedskønne Zell am See, en ferieby med den smukkeste sø beliggende mellem håndfulde af bjergtoppe strøet omkring sig. Søen hedder Zellersee, og her kan I både dyrke vandsportsaktiviteter, tage i kurbad, vandre eller andre aktiviteter som paraglidning eller svæveflyvning. 

I kan også opleve en smuk kejserby i byen Bad Ischl, hvor I ikke kun finder smukke floder i de grønne bjergdale. I finder nemlig også en fantastisk kejservilla beliggende i en speciel park i engelsk stil. Tag gerne gondolen op ad bjerget og se byen ovenfra.  

Smag på bjergene i Salzburgerland

I de østrigske bjerge har man haft rig adgang til store græsarealer. Man er derfor blevet rigtig god til at lave lækre retter af højlandskvæget, der har græsset hele sommeren oppe i bjergene. Prøv Tafelspitz, kogt oksekød eller vildtkød, som serveres med rodfrugter og en lækker sauce af æbler og radise. Eller prøv den tunge ret Bierfleisch, som, som navnet antyder, er en kødret kogt i øl.  

Alt dette og mere til skal selvfølgelig nydes med de klassiske, lette østrigske sommerøl. Eller hvad med den lokale og velkendte Stiegl-øl direkte fra Salzburg?