Denne hjemmesider er ikke længere understøttet i Internet Explorer.
Venligst åben siden i Microsoft Edge, Google Chrome, Firefox eller Safari.
Kan vi hjælpe?
7015 3232
De Skandinaviske Alper
Hemsedal er Norges andenstørste skiområde med varieret skiløb til hele familien. Hemsedal minder mest af alt om de højere bjerge i Alperne og kan prale af at have Skandinaviens højstbeliggende skiområde. Udover fantastisk skiløb er Hemsedal også meget børnevenligt.

Skiferie til Hemsedal i Norge

Norges andenstørste skiområde

Hemsedal går med rette under navnet "De Skandinaviske Alper", da området byder på Norges højst beliggende skisportssted. I Hemsedal får I desuden Norges største børneområde og en skirejse med fantastiske sneforhold og sjove aktiviteter udenfor pisterne. 

Hemsedal kan prale med både at have en af Norges allerbedste og største børneområder samt udfordrende skiløb til de mere øvede skiløbere på de højtbeliggende pister med super gode sneforhold. I Hemsedal er liftpasset gratis for børn under 7 år, hvis barnet vel at mærke kører med hjelm.

Hemsedal er børnenes skiparadis

Børnenes første erfaringer med ski er vigtig. I Hemsedal finder I Norges største børneområde, som er intet mindre end et paradis for familiens mindste medlemmer. I børneområdet giver legeland, søde skilærere og rullebånd de bedste forudsætninger for en tryg debut på ski. Her kan små og større børn boltre sig i trygge rammer, samtidigt med at de bliver fortrolige med den forunderlige nye verden af sne og ski. 

Til de lidt større børn, der godt kan lide fart og spænding, finder I masser af sjov og adrenalinsus i Hemsedals snowboardpark og i deres familievenlige Funride.

Aktiviteter uden for pisterne

I Hemsedal slutter oplevelserne ikke, når I klikker skiene af. I den hyggelige by er der rig mulighed for underholdning for både børn og voksne. Prøv kræfter af med klatring eller, spille arkaden på O ´Learys eller shopping i Hemsedal by. 

For dem, der ikke har fået spænding nok på løjperne, er der mulighed for at prøve kræfter med kælkeaften, kanetur, hundeslædetur eller måske is klatring. Flere af oplevelserne kan bookes hos Hemsedal Aktiv. 

Valles vinteruger i Hemsedal 2025 - Kan bookes fra juni/juli

Valleuger er de bedste uger for børn! Ved ophold i uge 3-5 & 13-15 er der GRATIS skiskole og skileje til børn under 7 år. For at benytte dette tilbud skal der bestilles mindst 1 liftkort til en voksen i minimum 4 dage. OBS: Der er begrænset antal gratis pladser, så skynd jer at bestille ophold og tilbuddet nu, mens der er plads. 

Oplevelser og faciliteter i Hemsedal

I Hemsedal udvikles løbende nye faciliteter og oplevelser, som er med til at skabe rammen om den bedste skiferie for hele familien. Dette omfatter bl.a. forbedringer i Fun Ride-området og en nybygget pist fra toppen af Ulveliften. 

Hvis I trænger til en oplevelse udover det sædvanlige, kan I også tage på udflugt med pistemaskinerne i Snowcat Experience. På turen lærer I om maskinen, og I kan endda selv sidde bag rattet i den 14 ton tunge pistemaskine.

Vores tips til skiferie i Hemsedal

Vores erfarne rejsekonsulenter har gentagende gange besøgt Hemsedal og anbefaler, at I på en solskinsdag tager til Skarsnuten Hotel og sidder på den dejligste terrasse, hvor I kan nyde en frokost eller en kop kakao og selvfølgelig den pragtfulde udsigt. 

Tag liften til Hemsedals højeste område Totten, klik skiene af og gå de sidste meter op til toppen. Den 360 grader betagende udsigt vil tage pusten fra de fleste. 

Er I pjattet med højper og sjove udfordringer, så skal klatre 14 meter til toppen af den store klatrevæg.

Stemningsfyldte Hemsedal

Hemsedal byder desuden på hyggelige spisesteder både ved skisportsområdet og i selve Hemsedal by, hvor hele familien er velkommen. I kan stå på ski helt til byen via centrumløjpen, hvor I havner midt i byen. Når I skal tilbage til skiområdet, kan I hoppe på en gratis skibus, som bringer jer tilbage til Hemsedals bakker. 

I finder også stemningsfulde afterskisteder og flere diskoteker til familiens unge og natteravne.

Dejlig skiferie med snegaranti

Hemsedal har snegaranti fra starten af sæsonen til påske. De tre fjeldtoppe med blandt andet Totten, der tilbyder Nordeuropas højest beliggende skiløb, hvilket gør Hemsedal til den oplagte destination, hvis I planlægger en skiferie henover:

Med mere end 220 km langrendspister er her rig mulighed for at opleve naturen for såvel erfarne alpine skiløbere som nysgerrige langrendsløbere. Snowboardere er også vilde med Hemsedals lange pister. Skal I udfordre jer selv, så smut forbi en af Hemsedals mange funparks, som byder på sjove hop og railelementer.

Aktiviteter med Valle

Valle er alle børnenes favorit ☆. Han gør skiløb for familiens yngste til en leg. Valle lever af alle de mange magiske kram fra børnene, det er dem der gør at han ikke smelter. Børnene møder Valle på skiskolen, til Valle Shows med musik og dans og han har flere aktiviteter. 

I Hemsedal kan børnene komme med på scootertur med Valle. Op vi vognen og afsted på en lille rundtur. Se programmet med Valle for Hemsedal, når I ankommer. Der kan være aktiviteter der kræver tilmelding. Programmet kan varierer. 

Bo i Valles lejligheder lige ved børnebakken

I Hemsedal Skistar Lodge Suite er der indrettet 5 lejligheder med Valle tema. Lejlighederne her er en drøm af en oplevelse for børn. Her er tapet med Valle, snekrystaller på badeværelset, sengetøj med Valle i børnenes soveværelse og udsigt direkte ud over børneområdet. Det er lejlighed nr. 1102, 1104, 1106, 1108 og 1109 - de er alle med tema, men lidt forskellige. 

Hytter og lejligheder i Hemsedal

Hemsedal byder på et stort udvalg af gode familievenlig hytter og lejligheder. Flere store boliger egner sig godt til flere familier og venner der rejser sammen. bl.a Veslestølen som ligger ud til pisten lidt oppe i terrænet. 

Skarsnuten Fjellandsby er et populært valg. Bo på fjeldet med familievenlig løjpe ud i skiområdet. Der er lift op til Fjellandsbyen. På Skarsnuten Hotel er der afterski, bar og en terrasse med en fantastisk udsigt på solrige dage.  

Fun ride for hele familien

I Hemsedal er der lavet en Fun Ride, som er for alle skiløbere! Familien kan følges ad og tage de udfordringer, de kan. Fun Ride er en blå piste, der er inspireret af skicross. Her er sving, bløde bølger, lette bokse og hop, tunneller og sjove figurer der skal have en high five. I Fun Ride kan alle være med og alle kan komme uden om de udfordringer de ikke er klar til. Her er alle de sjove elementer børnene elsker, og der er garanti for en sus i maven. I Hemsedal finder I den i løjpe 32.

Flyv på skiferie til Hemsedal

Hemsedal er et perfekt sted for dig, der vil flyve til din skiferie. Hemsedal har et af Norges bedste skiområder med pister og løjper for alle niveauer. Du kan flyve til Oslo Lufthavn og tage en transferbus, der kører dig direkte til Hemsedal. Transferbussen er en nem og bekvem måde at komme til og fra skiområdet på. Du slipper for at leje en bil eller tage toget, og du kan nyde udsigten undervejs. Busturen tager 3 timer og 45 minutter.

Transferbussen kører hver søndag fra den 7. januar til den 28. april. Der er to afgange fra Oslo Lufthavn kl. 14:30 og 18:30, og to afgange fra SkiStar Lodge Hemsedal kl. 7:00 og 11:30. Prisen for en tur/retur billet er 1000 kr for voksne, 700 kr for børn mellem 6 og 17 år, og gratis for børn under 5 år.

Hvis du vil bestille transferbussen, skal du gøre det senest 24 timer før afgang. Du kan bestille transferbussen her

Tag færgen på skiferie og afkort køreturen

Når du skal på skiferie til Hemsedal, kan du med fordel booke skiferie med færge og afkorte køreturen. 

Færge fra Sjælland
Bor du på Sjælland, kan du tage DFDS Seaways fra København til Oslo, og derved komme frisk og veludhvilet frem til Oslo - her fra har du kun 201 km i bil til Hemsedal.

Færge fra Jylland
Kommer du fra Midt- og Nordjylland, har du flere muligheder for at afkorte køreturen til Trysil. Fra Jylland tilbyder vi følgende færgeruter:

  • Frederikshavn - Oslo (201 km til Hemsedal)
  • Hirtshals - Kristiansand (482 km til Hemsedal)
  • Frederikshavn - Göteborg (490 km til Hemsedal)

Hos Alltime Travel er vi meget fleksible og ønsker at sammensætte den bedste tur for jer. Skal I ikke tur/retur med samme færge, så kan vi booke som det passer jer bedst. Ring og få den bedste løsning på 7015 3232.

Lad jeres elbil op i Hemsedal

Lad elbilen op når I er på skiferie i Hemsedal. 

  • 10 stk på parkeringsplads P4 
  • 10 stk på parkeringsplads P5 
  • 57 stk i parkeringshuset ved Skistar Lodge Hemsedale Suites 
  • 4 stk ude ved Skistar Lodge Hemsedal Alpin
  • 6 stk ude ved skistar Lodge Hemsedal Suites

Der kan være betaling for parkering og ladning kan betales via app (mer.no)