Denne hjemmesider er ikke længere understøttet i Internet Explorer.
Venligst åben siden i Microsoft Edge, Google Chrome, Firefox eller Safari.
Kan vi hjælpe?
7015 3232
Tag til Bornholm i vinterferien
Oplev den enestående natur på Bornholm i vinterferien, når den er allermest barsk, og bølgerne slår ind over klipperne og i de små havne øen rundt. Mærk stilheden rigtig mange steder på Bornholm, når I fx besøger Hammerknuden, Vang, Salene, Helligpeder og Boderne, som er nævnt i Peter Olesens nyeste bog ”Mine stillesteder". I kan nyde at få lov til at være (næsten) alene på Hammershus eller mange af de andre kendte steder på øen, som om sommeren tiltrækker tusindvis af turister. På samme måde i Gudhjem, hvor den stejle Brøddegade (Brøddan) ikke er propfuld med biler og ferietrafik. En unik mulighed for at opleve kontrasten mellem Sommer-Bornholm og Vinter-Bornholm, hvor stederne er de samme, men oplevelsen er vidt forskellig.

Her skal I bo på Bornholm i vinterferien

Når I tager til Bornholm i vinterferien, kan I bo på flere hyggelige feriesteder, hvor der er god plads til familiehygge indendørs. 

Boligerne er oplagt til afslappende morgenmad i familiens skød eller en omgang kortspil om aftenen. Husk, stearinlys så det bliver ekstra hyggeligt.

  • Sandvig Søpark, hvor I bor tæt på naturen i lækre, specialdesignede ferielejligheder.
  • Gudhjem Feriepark, der byder på billige og hyggelige rækkehuse med gåafstand til Gudhjem.

I kan spise middag og hygge hjemme eller gå ud og spise på restauranterne, som holder helårsåbent.

Seværdigheder om vinteren på Bornholm

Også om vinteren kan I besøge flere af Bornholms mange seværdigheder, som holder åbent i vinterferien. Oplev fx Hammershus og bliv blæst godt igennem eller måske er borgruinen endda sneklædt? I kan også lægge vejen forbi en eller flere af de rundtossede rundkirker.

Naturattraktioner
De mange naturattraktioner har selvfølgelig åbent året rundt, og I kan opleve rokkestenene (både den i Paradisbakkerne, Almindingen og i Rø Plantage), bisonskoven, Ekkodalen, Randkløve Skår, Jons Kapel, Dueodde Fyr, Den Sorte Gryde, Hellerestningsfelterne ved Madsebakke/Allinge-Sandvig, Opalsøen, Smaragdsøen, Rubinsøen og Nordeuropas længste træbro over havvand ved Arnager, som er tæt på Bornholms lufthavn.

Museumsbesøg
Der er også rig mulighed for museumsbesøg fx på Bornholms Kunstmuseum ved Helligdomsklipperne (åbent torsdag-søndag), Bornholms Museum i Rønne (åbent mandag-lørdag), Hjorts Fabrik/Keramikmuseum i Rønne (åbent mandag-lørdag) eller Martin Andersen Nexøs Mindestuer i Nexø (åbent hver fredag kl. 13-16)

Gallerier
Galleriet Cirkola har helårsåbent, I skal bare ringe, før I kommer. Galleri Culiner, som har bornholmsk kunsthåndværk, keramik og fotokunst holder åbent lørdag+søndag.

Andre aktiviteter
Trænger I til at komme lidt ind i varmen, kan I tage en svømmetur i Gudhjem eller Rønne svømmehal, bowle i Rønne eller gå i biografen i Scala Gudhjem eller Rønne Bio. Det er også muligt at opleve Danmarks ældst fungerende teater, Bornholms Teater, i Rønne.
Husk at tjekke de specifikke åbningstider inden ankomst.

Vandreture på Bornholm i vinterferien

Bornholm byder på meget flotte vandrestier langs kysten, og flere steder er det gamle redningsstier, I går på. Om vinteren er klippe- og havoplevelsen ofte endnu stærkere, når bladene er faldet af træerne og blæsten og bølgerne rusker i landskabet.

I kan også prøve den helt nyåbnede (2020) vandrerute, Højlyngsstien, der går 67 km tværs over Bornholm.

Der er i det hele taget ekstremt mange fine gåturs-muligheder på Bornholm, og I kan finde hele 367 af slagsen her. I kan bestille bogudgaven her hos den bornholmske boghandler, INDEN I tager afsted, så er I sikre på at kunne finde vej, for netforbindelsen på øen er ikke altid lige stabil i det klippefyldte landskab.

Cykelture på Bornholm i vinterferien

Tag på spændende cykelture i Vinterferien Bornholm, hvor mange strækninger er lagt på gamle nedlagte jernbanestrækninger eller mindre befærdede landeveje. I får et godt overblik i guiden her. Det er særligt den sidste del af guiden, som er interessant, da den rummer cykelrundture, hvor start- og slutpunktet er det samme.

Bornholmer-Brian anbefaler at tage en cykeltur rundt i Almindingen inde midt på øen, hvor der ofte er læ for den værste blæst. I kan planlægge jeres egen cykeltur rundt her, og bl.a. få set Ekkodalen, Rytterknægten, hvor I kan gå op i Kongemindetårnet GRATIS, Bisonskoven, Rokkestenen, øens egen lille travbane (Hareløkkerne - har trælegeplads ved p-pladsen på den anden side af vejen) og de mange moseområder som Bastemose, Svinemose og Åremyr.

Husk, at have lidt varmt at drikke med på termokanden og måske en god madpakke! Tjek evt. om Christianshøjkroen skulle have åbent den dag, I vælger at tage en tur i skoven. Det anbefales at ringe i forvejen og bestille bord for at sikre jer, der er åbent.

En vinterdag på Bornholm

Nyd en hyggelig og aktiv vinterdag på Bornholm, hvor vi fx foreslår følgende aktiviteter:

  • Begynd dagen i Ekkodalen og find ud af, "Hvad drikker Møller?", inden I fortsætter vandreturen i Almindingen, hvor I rigtig mærker vintervejret.
  • I kan også skubbe til Bornholms største rokkesten, når I tager på vandretur i Paradisbakkerne.
  • Skal det være lidt mere indendørs, kan I snuppe en hyggelig shoppetur i Rønne. De fleste butikker er koncentreret i bymidten ved øens eneste gågade og rundt om de to torve, Store og Lille Torv, samt Snellemarkcentret, som I finder nede ved havnen.
  •  Trænger I til selvforkælelse og "en lille en til ganen", kan en frokost på Svaneke Bryghus mere end anbefales.

Tag på ultra kort frokosttur til Christiansø

Tag familien med på et kort frokostbesøg på Christiansø, hvor I sejler fra Gudhjem med ”Postbåden PETER” mandag og fredag kl. 10.30 samt tirsdag, onsdag og torsdag kl. 10.00. Der sejles retur kl. 13.00, så I har max. 1 time og 45 minutter øen. Det er lige nok til en hurtig smuttur rundt på øen og måske en kold øl på Christiansø Gæstgiveri. Bestil bord på 5649 2015.

Da I skal være gået ombord senest 1 kvarter før afgang, er det nærmere 1,5 times ophold, I har på øen. Mandag og fredag er det en halv time kortere.