Denne hjemmesider er ikke længere understøttet i Internet Explorer.
Venligst åben siden i Microsoft Edge, Google Chrome, Firefox eller Safari.
Kan vi hjælpe?
7015 3232

Aktiv ferie på Bornholm

Bornholm er nok Danmarks mest oplagte sted, hvis I er til aktiv ferie, for her er virkelig det hele. 

Skal den aktive ferie give sved på panden, er der udfordrende cykelruter. Søger I adrenalinkick, kan I både klatre og rappelle. Vil I opleve naturen helt tæt på, er der mange, flotte vandreture. Er det havet, der trækker, kan I sejle i havkajak, fiske eller surfe.

Se de uendelige muligheder for aktiv ferie nedenfor.


Cykling og MTB

Bornholm er måske Danmarks bedste destination til cykelferie. Her er både udfordringer, bakket landskab, smuk udsigt samt hyggelige byer og spændende attraktioner, hvor I kan gøre holdt. 

Skal hele ferien ikke foregå på cykel, kan I også leje cykler og køre mindre ture rundt på øen. 

Samtidig har Bornholm det perfekte terræn til mountainbike, og I finder nogle af Danmarks bedste ruter her. Det er garanti for sjov for hele familien!

Rappelling

Rappelling ved klipperne, som omkranser Opalsøen på Bornholm, er en både smuk og udfordrende oplevelse for store og små. Det er en grænseoverskridende og sjov oplevelse, hvor I virkelig mærker adrenalinen!

Det er også ved Opalsøen, I kan prøve Danmarks længste svævebane på 290 m (fra 6 år). En sjov og vild oplevelse i op til 48 meters højde, hvor I kan nå helt op til 60 km/t!

Opalsøen er et tidligere granitbrud, som langsomt er blevet fyldt med vand, så det i dag er en dyb badesø i et flot naturområde.

Golf

I finder hele tre golfbaner på Bornholm, så der er rig mulighed for at få luftet golfkøllerne. Golfbanerne ligger lidt udenfor Rønne, i Gudhjem og i Nexø.

Der er også flere muligheder for minigolf, bl.a. en super flot bane mellem Østerlars og Gudhjem og den på Sannes Camping. Der er desuden minigolfbaner i både Sandvig og Sandkås af mere traditionel karakter.

Derudover er der både fodboldgolf og parkgolf på Solskinsøen, så der er mange muligheder!

Vandre- og løberuter

Bornholm er et sandt overflødighedshorn, når det kommer til vandre- og løberuter. Der er både hyggelige ture gennem de fine byer, ture med storslået udsigt og udfordrende ture i bakket natur. Se de mange muligheder nedenfor.

I kan også prøve kræfter med det 5-dages etapeløb på Bornholm, hvor hele familien kan være med!

Surfing og SUP

Windsurfing ved Bornholms kyster er helt fantastisk, og de mest populære steder er ved Dueodde og på Balka Strand.

Kitesurfing er for jer, der vil mærke naturens kræfter og det kræver lidt viden om vindforholdene, men typisk er det bedst ved Dueodde, Balka Strand og Boderne Strand.

SUP (Stand Up Paddle) findes flere steder på Solskinsøen. Det er sjovt for hele familien og alle kan være med.

Klatring

På Bornholm har I rig mulighed for at komme ud og klatre, for her er hele 400 sikrede klatreruter. Som det eneste sted i Danmark, kan I også klatre på granit.

I finder også en klatrepark på Solskinsøen, hvor I klatrer på baner mellem træerne og hele familien kan være med! Her er baner for børn helt ned til 3 år og udfordrende baner i op til 18 meters højde for familiens vovehalse.

Svømning

Trænger I til at komme ud at svømme, kan I altid hoppe en tur i havet, fx ved Dueodde eller Balka Strand. 

Men skulle vejret svigte, er der svømmehal i både Rønne og Gudhjem. Samtidig finder I også et udendørs svømmeområde i Klemmensker.

Aktiv sommerferie på Bornholm

Sommeren er det perfekte tidspunk til aktiv ferie på Bornholm, for alt er åbent og vejret er bedst. 

Bestil ferieboligen og færgen hos Alltime Travel, så er det kun fantasien, der sætter grænser, når I skal vælge aktiviteter til årets sommerferie.

Skibakken på Bornholm

Gør vinterferien til noget helt særligt, og læg vejen forbi Bornholms skibakke. I kan stå alpint lidt udenfor Gudhjem eller prøve langrend - primært i Almindingen. Det er desuden muligt at leje udstyr og komme på skiskole.

Adresse: Gudhjemvej 35, 3760 Gudhjem

Oplagte feriesteder til den aktive ferie

Bornholm har så meget at byde på, når det handler om aktiv ferie, så I kan nærmest bo, hvor som helst på øen og stadig have en masse oplevelser indenfor rækkevidde.

Gudhjem Søpark er nogle af de bedste ferieboliger, vi tilbyder og så er der endda mulighed for havudsigt. I kan trække jer tilbage og slappe af efter en sjov dag fuld af aktiviteter.

Søterrasserne ligger på Nordbornholm med havudsigt. Her er der nem adgang til masser af aktiviteter omkring Hammershus og ved og i havet.

Lidt mindre aktivt

Minilegeland: På Værftet i Nexø er der sjove aktiviteter for familiens legebørn, som kan slå sig løs i legelandet. Det drives af et kristent fællesskab.

Adresse: Kystvej 2, 3730 Nexø

Bowling: I kan også snuppe en strike og hygge jer i Bowlingcentret i Rønne.

Adresse: Torneværksvej 18, 3700 Rønne

Travløb: Besøg verdens mindste travbane, hvor I kan opleve medrivende travløb.

Adresse: Rønnevej 1, 3720 Åkirkeby

Havkajak og fiskeri

Havkajak: Bornholm er måske Danmarks flotteste sted at sejle i havkajak. Her er uforglemmelige ture i den spændende, varierede natur og en mulighed for at opleve Solskinsøen fra havsiden. Alle kan være med - både begyndere og øvede.

Lysfiskeri: Der er mange gode spots til lystfiskeri på Bornholm - både hvis I er flere sammen på fisketur eller det bare er et par hyggelige timer med børnene.


Skateparks

Værftet Skatepark: Indendørs skatepark med bl.a. ledges, pyramide og quarterpipes.

Adresse: Kystvej 2, 3730 Nexø

Rønne Skatepark: Udendørs skatepark for både skateboards, løbehjul, rulleskøjter og BMX.

Adresse: Skansevej, 3700 Rønne

Nexø Trumptrack: Trumptrack, som er en del af en skole og fritidsklub.

Adresse: Stadionvej 21, 3730 Nexø

Vær aktiv på Solskinsøen

Seværdigheder og attraktioner

Det er oplagt at kombinere den aktive ferie med Bornholms attraktioner og seværdigheder, som der er så mange af. 

I kan fx lægge vejen forbi Hammershus på vandreturen, der byder på en mageløs udsigt eller se, om I kan nå alle rundkirkerne på cykelferien. 

Der er også adskillige naturoplevelser, som fx Ekkodalen, Døndalen (Danmarks største vandfald), Helligdomsklipperne og Jons Kapel.

Vil I have en souvenir eller måske en gave med hjem, finder I flere butikker rundt omkring på Bornholm med kunsthåndværk som glaskunst, smykker og keramik.

Bornholms hyggelige byer

Når I er på vandre- eller cykelferie på Bornholm, er det oplagt at lægge vejen fordi to mest kendte byer på Solskinsøen:

  • Gudhjem, hvor I kan prøve kræfter med Bornholms "Bjergby".
  • Svaneke, som er fyldt med lækkerier og hvor I kan få fyldt depoterne op.

Uden mad og drikke...
...duer helten ikke! Heldigvis finder I rigtig mange gode, spændende spisesteder og restauranter i alle priskategorier.