Denne hjemmesider er ikke længere understøttet i Internet Explorer.
Venligst åben siden i Microsoft Edge, Google Chrome, Firefox eller Safari.
Kan vi hjælpe?
7015 3232
Skiferie med masser af hygge for hele familien
Gausta (Gaustablikk) er Norges 6. største skiområde med intet mindre end 45 km snesikre pister, 12 lifter og en nedfart på hele 3,8 km! Her er udfordringer for både børn, begyndere samt øvede- og god plads.

Skiferie til Gausta i Telemarken, Norge

Oplev Norges 6. største skidestination

Tag på skiferie til Gausta og få en skiferie for hele familien. Gausta Skicenter i Norge byder på alpine udfordringer, snowboardpark og en masse hygge for hele familien. Gausta Skicenter er beliggende for foden af Gaustatoppen, som er det sydlige Norges højeste fjeld. Her finder I et smukt landskab kombineret med godt skiløb både alpint og langrend i Telemarken. 

Find og book skiferien online her på siden eller kontakt os på tlf. 7015 3232 for gode råd og vejledning.

Hvorfor tage på skiferie i Gausta?

  • Hele 35 pister og i alt 45 km med varieret terræn
  • Ca. 85 km præparerede langrendsløjper
  • Kun 2,5 timers kørsel fra Oslo
  • Nybygget Snow Park til familien
  • Børn mellem 0-7 år får gratis liftkort hvis de kører med hjelm (obs. obl. keycard er ikke gratis)

Kilometervis af varierende skiløb

En skiferie til Gausta byder på skiløb for alle aldre og niveauer. Gausta er et komplet skiområde, hvor der selvfølgelig er lige så gode forhold for snowboardere og langrendsløbere, som alpine skiløbere.

Gausta Skicenter råder over hele 35 km pister og 12 skilifter, som hurtigt fører jer rundt i skiområdet. Gausta tilbyder skiløb for alle, uanset om I er til grønne, røde eller sorte pister. Fra Gaustatoppen kan øvede skiløbere prøve kræfter med off-pist skiing, som kan give selv de mest garvede skiløbere sved på panden.

Langrend eller snowboarding

Snowboardere og twintip kører vil også kunne glæde sig til en skiferie til Gausta, da der er snowboardpark med diverse jumps, rails og boxes. Parken finder I i ved Hotellbakken og Parkbakken. 

For langrendsskiløbere er en skiferie til Gausta ligeledes formidabelt. Gausta har ca. 85 km præparerede langrendsløjper i alle sværhedsgrader. Langrendsløjperne fører jer både igennem smukke skovområder og spektakulære ture på højfjeldet.

Masser af aktiviteter på skiferien

Har I efter en lang dag på pisten, stadig energi der skal brændes af, har en skiferie i Gausta mange andre aktiviteter at byde på. Flere dage om ugen arrangeres der aktiviteter for hele familien. Aktiviteterne skifter under hele sæsonen så find programmet ved ankomst. Gausta byder på underholdning for store og små. 

Afterski hører unægteligt med til en skiferie, og her har Gausta da også et varieret udvalg af steder. The Loftet der ligger centralt har tit live musik!

Bo tæt på skiskole og oplevelser

Næsten alle hytter ligger tæt på langrend og tæt på de alpine pister. Skiskolen ligger ved det store skicenter og tæt på Gausta Fjellresort. Gausta har ganske enkelt varieret skiløb for store og små, som giver jer en fantastisk oplevelsesrig skiferie for hele familien. Er I nybegyndere, kan I udvikle jeres kompetencer på en af de mange tilbud skiskolen har. 

På søen ved hotellet findes der flydende saunaer som skal lejes hvis de skal benyttes. De skal lejes direkte via destination Gausta. De flydende saunaer er meget populære - en koldt gys og så ind i varmen. Fra saunaen kan I nyde en spektakulær udsigt over søen og Gaustatoppen. 

Med bil eller færge til Gausta (Gaustablikk)

Det er nemt at komme til Gausta Skicenter, og turen føles kortere end du tror! 

Tager I bilen fra Sjælland, så husk at tage tunellen under Oslofjorden, så turen er via Drammen og dermed kun omkring 9 timer! (ca. 750 km). 

Gaustablikk ligger ca. 180 km (ca. 2 t 40 min) fra Oslo, 170 km (ca. 2 t 45 min) fra Kristiansand, 273 km (ca. 4 t 40 min) fra Larvik og fra København via Drammen er turen 750 km lang (9 timer). 

Gør køreturen på skiferien kortere ved at tage færgen. Husk at vi kan altid hjælpe med at sammensætte din overfart, så rejsen bliver så nem som muligt.

Besøg Gaustatoppen

Gaustatoppen er en helt fantastisk oplevelse for hele familien. Gaustatoppen er historie, natur, skiløb og en storslående oplevelse - alt på én gang. Gaustatoppen er en nedlagt lyttestation fra 2. verdenskrig. I dag er det et stort udflugtsmål - både på grund af lyttestationen og på grund af turen til toppen. Først bliver I kørt med et tog ind i fjeldet og derefter med et andet bjergtog, som inden i bjerget kører jer til toppen - dette med en stigning på 39 grader. 

Gaustabanen eksistens har været hemmeligholdt til 2010, men nu kan denne spektakulære tur opleves. For den gode offpistløber er det muligt at stå på ski hele vejen ned ad bjerget. På toppen er det muligt at købe vafler og kakao. Biletter kan købes på stedet. 

Populære boliger i Gausta

Gausta har et stort udvalg af hytter, som alle hytter ligger ved skiområdet og I er altid tæt på pisten. Til familier, der rejser sammen eller til den store familie, kan vi anbefale Gausta Skicenter med meget varieret skiløb og omgivelser der kan tage pusten fra de fleste.

Hedderstun er en af vores mest populære hytter hos familier, for her bor I tæt på pisten og et af de børnevenlige områder, der er i Gaustablikk. Samtidig har Gaustablikk rigtig mange hytter af høj standard, beliggende tæt på pisten. 

For jer der gerne vil bo på hotel går vores varmeste anbefalinger til Gaustablikk Fjellresort. Her er skicenteret lige på den anden side af vejen, nyrenoverede værelser, pool, bar og god restaurant.

Indkøb i Gausta

Som gæst i Gausta er der hvad I har brug for ved skiområdet. 

Dagligvarebutik: Pose & Sekk er åbent hver dag og her finder i alt hvad I har brug for af dagligvare. Pose & Sekk ligger ved skitorvet lige over for Gaustablikk Fjellresort ved centrum. 

Frisk morgenbrød kan I hentes i det nye bageri. Her laver de friskbagt surdejsbrød, hjemmebagt boller og andet lækkert bagværk. Det er også muligt at bestille brød hjem til boligen. 


Skibussen

Tage skibussen rundt. Shuttlebussen kører via Vatnedalen - Den lykkelige Sportsmann - Gaustablikk Fjellresort - Hovdestaul - Gaustabanen og tilbage igen. 

Praktisk information

Den blå minibus, stopper ved alle stoppestederne på ruten. Det er vigtig at chaufføren kan se dig og at du gør tydelig tegn på, at du skal med bussen. Tage gerne din hund med i bussen. 

Det er muligt at betale med kort i bussen og en voksen billet koster 60 NOK pr. tur (prisen er vejledende) og børn under 15 år er gratis.  

Vigtig information om Vatnedalen

Der er begrænset åbning på pisterne og liften i området Vatnedalen. Men som udgangspunkt er der åbnet fra d. 22. dec. - 1. jan. / uge 7-8-9 / Påsken (22. marts - 1. april) og alle weekenderne, men da der ikke kan produceres sne i dette område, er åbning af pisterne og lifterne afhængig af hvor meget sne der er. Der er gratis skibus, som kører i hele området.