Denne hjemmesider er ikke længere understøttet i Internet Explorer.
Venligst åben siden i Microsoft Edge, Google Chrome, Firefox eller Safari.
Kan vi hjælpe?
7015 3232

Den komplette guide til kør selv skiferie i egen bil

Overvejer du en kør-selv skiferie til vinter, er du havnet det rigtige sted. Her på siden finder du en komplet guide til familiens næste kør-selv skiferie med information omkring, hvad du skal være opmærksom på.

Bestil kør-selv skiferie online her på siden eller kontakt en af vores erfarne ferierådgivere på 7015 3232. De sidder klar med gode tips, råd og vejledning om din næste kør-selv skiferie. Få en snak med en ferierådgiver, som selv er erfaren skiløber og kender de mange skiområder. Vi ser frem til at høre om dine planer og ønsker, og vi vil hjælpe dig med at finde det, der passer bedst til dig og din familie. 

I mellemtiden kan du finde inspiration og tips og råd til din næste kør-selv skiferie her på siden.

Hvorfor vælge en kør-selv skiferie?

Der er mange fordele ved selv at køre på skiferie i egen bil, og derfor har Alltime Travel listet nogle af disse nedenfor. Særligt mange børnefamilier foretrækker kør-selv skiferie, da det giver stor fleksibilitet både i forhold til turen til destinationen, men også på selve destinationen. Hos Alltime Travel er vi eksperter i kør-selv skiferie for børnefamilier, og alle vores skidestinationer ligger inden for køreafstand fra Danmark. 

Husk, ønsker du ikke at køre hele vejen, tilbyder vi også alle færgeruter til Norge og Sverige fra Danmark. Du kan selvfølgelig booke færgen online hos Alltime Travel.

  • Kør selv skiferie giver fleksibilitet – du bestemmer selv farten
  • Praktisk at pakke bilen og evt. smide tagboks på, da man ofte har meget bagage med på skiferie som børnefamilie
  • Man har mulighed for at tilberede mad hjemmefra, som er frosset ned og pakket i bilen
  • Køb noget ind hjemmefra. Medbring øl og en god flaske vin, hvis man skal til Norge og Sverige, hvor alkohol er noget dyrere
  • Mulighed for at bruge bilen på destinationen. Kører til supermarked eller til liften, hvis ikke man bor lige ved liften eller pisten (se boliger med ski in/ski out)
  • Kør-selv skiferie er ofte langt den billigste løsning og et grønnere alternativ til at flyve på skiferie

Kør selv skiferie - hvorhen?

Hos Alltime Travel har vi destinationer i de bedste skisportssteder i Norge, Sverige og Østrig. Her er der med garanti masser af mulighed for at udfolde sin indre skiløber, hvad end man er nybegynder eller erfaren. Alle vores destinationer ligger i køre-afstand.

Kør selv skiferie med færge
Ønsker du ikke at køre så langt, kan vi anbefale vores destinationer i Norge og Sverige og afkorte køreturen ved at benytte en af de mange muligheder for færge til Norge og Sverige fra Danmark. Læs mere om færge her.

Destinationer med kort køretid
Følgende destinationer ligger tæt på Danmark. Nogle kan med fordel kombineres med færge. Køretiden er beregnet ud fra køretid i destinationslander.

Vignetter og vejafgifter

Når I kører på skiferie, skal I være opmærksomme på, at det i nogle lande koster at benytte særlige vejstrækninger, motorveje, broer og tunneller.

Afgifter betales på forskellig vis afhængig af land. I nogle lande skal købes særlig vignetter (klistermærker til forruden), og andre steder er det betalingsanlæg.

Der skal betales i følgende lande:

Norge:
Der er få betalingsveje i Norge. Det foregår elektronisk ved scanning af bilens nummerplade og er primært på vejene rundt om Oslo. Du modtager opkrævning via girokort.

Sverige:
Der er få betalingsveje i Sverige. Det foregår elektronisk ved scanning af bilens nummerplade og er primært i betalingsring omkring Göteborg og Stockholm. Du modtager opkrævning via girokort.

Østrig:
I Østrig skal købes vignetter før ankomst til landet eller på sidste servicestation inden grænsen. Et 10-dages mærkat koster under 10 €.

Italien:
I Italien findes betalingsanlæg på motorvejsnettet. Prisen vil afhænge af, hvor langt du kører.
Du kan beregne pris her

I Tyskland betales der ikke for at køre på motorvejsnettet. Kun i byerne skal købes såkaldte miljømærker.

Vinterkørsel og regler

Inden du tager på kør-selv skiferie, er der nogle få men vigtige regler og råd, som du bør huske. Vi har her samlet nogle af de vigtigste så køreturen bliver både sjov og tryg. Husk at trafik og kørselsregler er forskellige fra land til og land. Samtidig kan der være specielle regler for vinterkørsel.

Det er ikke alle lande i EU, hvor der er krav om vinterdæk. Alltime Travel anbefaler dog altid at vinterdæk påmonteres inden, man kører på skiferie i egen bil. Uden vinterdæk vil der opstå situationer, hvor kørsel ikke vil være muligt grundet sne på vejene. Særligt på selve destinationen vil der være steder på fjeldet, hvor kørsel uden vinterdæk ganske enkelt ikke er umuligt.

For vinterdæk er de generelle regler, at dækket skal være mærket med M/S og der skal være 3-4 mm slidbanedybde.

Norge
Vinterdæk:    Ikke lovkrav
Snekæder:    Tilladt
Pigdæk:         Tilladt fra 1/11 til påske
Udstyr:          Advarselstrekant

Sverige
Vinterdæk:    Lovkrav fra 1/12 til 31/3
Snekæder:    Tilladt
Pigdæk:         Tilladt fra 1/10 til 15/4
Udstyr:          Advarselstrekant

Tyskland
Vinterdæk:    Lovkrav ved vintervejr
Snekæder:    Krav nogle steder
Pigdæk:         Ikke tilladt
Udstyr:          Advarselstrekant

Østrig
Vinterdæk:    Lovkrav fra 1/11 til 15/4
Snekæder:    Tilladt
Pigdæk:         Tilladt fra 1/10 til 31/5
Udstyr:          Advarselstrekant, nødhjælpskasse og sikkerhedsvest

Italien
Vinterdæk:    Lovkrav nogle steder
Snekæder:    Tilladt, hvis der skiltes
Pigdæk:         Tilladt fra 15/11 til 15/3
Udstyr:          Advarselstrekant og sikkerhedsvest

Tjekkiet
Vinterdæk:    Lovkrav fra 1/11 til 1/4
Snekæder:    Tilladt, hvis vejen er dækket af sne
Pigdæk:         Ikke tilladt
Udstyr:          Advarselstrekant

Er bilen klar til vinter?

Inden I drager mod de skandinaviske fjelde eller de sydlige Alper, er det en god ide at gennemgå bilen. Bruges bilen kun til kortere ture i hverdagen og er et serviceeftersyn alligevel nært forestående, kan det være en god idé at køre fordi værkstedet inden turen.

Ting som man selv kan tjekke:

  • Tjek bilens lygter for og bag
  • Tjek bilens kølervæske og sprinklervæske (skal være sikret til min. -25 grader)
  • Tjek bilens batteri
  • Tjek oliestand og type

Følg altid anvisninger som beskrevet i bilens instruktionsbog.

Eksperter i kør selv skiferie

Navnet siger alt! Alltime Travel er ekspert i kør-selv skiferie til Norge, Sverige og Østrig. Alltime Travel tilbyder kør-selv skirejser til alle de bedste og mest populære skidestinationer, og vi kan derfor tilbyde dig, som selv klarer transporten, de allerbedste priser på skiferie.

Skiferie med færge?

Ønsker du ikke at køre hele vejen, kan du online hos os booke færgeoverfart inkl. i pakken. Vi tilbyder alle færger til Norge og Sverige fra Danmark.

Kør selv skiferie

Ekspert i kør selv skiferie

Alltime Travel er ekspert i kør-selv skiferie til Norge, Sverige og Østrig. Alltime Travel tilbyder primært kør-selv skiferie, og vi kan derfor tilbyde dig, som selv klarer transporten, de allerbedste priser på kør-selv skiferie. Får I brug for hjælp undervejs på kør-selv skiferien, står vi selvfølgelig til disposition. Er du i tvivl om, hvor familiens næste kør-selv skiferie skal gå hen, står vi altid klar med gode tips og råd. Vores erfarne ferierådgivere kender destinationerne og turen til skisportsstedet, og derfor kan de give jer den allerbedste vejledning til den næste kør-selv skiferie for hele familien. 

Inden starten på jeres kør-selv skiferie fremsender Alltime Travel kørselsvejledning og voucher til indkvarteringsstedet. Får I undervejs brug for hjælp, står vi selvfølgelig klar til at råde og vejlede jer.
På kør-selv skiferien hjælper vi hellere end gerne med at arrangere færge, liftkort, skiskole og skileje. Bestiller du det gennem Alltime Travel, opnår du ofte gode rabatter på billetten.

Hos Alltime Travel er vi effektive, vi har lave omkostninger og fokuserer 100% på rejser, hvor du selv sørger for transporten - netop derfor kan vi tilbyde dig markedets absolut laveste priser på kør-selv skiferier. Se vores store udvalg af kør-selv skiferier til de bedste skidestinationer i Europa her på siden. Få et nemt og hurtigt overblik over alle de gode og billige kør-selv skiferie-tilbud på Alltime Travel. Tag et kig rundt på siden og lad dig inspirere af de mange skønne hytter, lejligheder og hoteller samt de mange fantastiske destinationer. Vi kan hjælpe dig med at finde en kør-selv skiferie, som passer præcis til hele familiens ønsker og behov.