Denne hjemmesider er ikke længere understøttet i Internet Explorer.
Venligst åben siden i Microsoft Edge, Google Chrome, Firefox eller Safari.
Kan vi hjælpe?
7015 3232

Strande på Bornholm

Bornholm er fyldt med gode og spændende strande, som er perfekte at besøge på en ferie på Solskinsøen. På den sydlige del af øen er det primært sandstrande som dominerer, mens den nordlige del primært består af sten- og klippestrande. 

Oplev et udpluk af Bornholms lækre strande her på siden.

Dueodde Strand

Stranden ved Dueodde ligger i det nederste højre hjørne af øen, og er særligt kendt for sit timeglas fine sand. Stranden er præget af langstrakt klit-areal, som skal passeres, før I når ned til vandet.

Balka Strand

Balka Strand har ligesom Dueodde Strand det fineste kridhvide sand, som indbyder til at tage skoene af og dyppe fødderne eller kroppen i Østersøen. Stranden er kendt for at være ekstremt lavvandet, dvs. børnevenlig i allerhøjeste grad.

Arnager

Bortset fra ovenstående top-sandstrande på øen er der rigtig mange gode badesteder langs hele den sydlige del af øen. Kør f.eks. til Arnager (tæt på Bornholms Lufthavn), hvor I også kan gå på Nordens længste træbro ud til den lille lystfiskerhavn.

Besøg strande på den sydlige del af Bornholm

Dueodde strand: Mærk det blødeste og fineste sand mellem tæerne og tag en forfriskende dukkert på Dueodde strand, som er en af Bornholms favoritter. Fra parkeringspladsen og ned til stranden går en træsti, som gør det nemt at passere klitområdet. Den kan benyttes af kørestolbrugere. 

Balka strand: Den kilometer lange strande med det fineste hvide sand er også en af favoritterne på Bornholm, når der skal slappes af og bades. Det lave vand gør stranden meget børnevenlig. Kun nogle få klitter adskiller de mest kystnære sommerhuse fra stranden. Det er muligt at parkere i hver ende af stranden. Det vil sige enten ved den lille by Balka (beliggende syd for Nexø) eller ved havnebyen Snogebæk, og så gå derfra ned til stranden.

Fosforitten: I området omkring Arnsager ligger en mindre kendt strand, der kaldes Fosforritten. Navnet stammer tilbage fra tiden omkring 1.verdenskrig, hvor man drømte om et stort mine-eventyr med råforsfat. I dag er det en god (ikke så bred) sandstrand, hvor der er toiletter og p-pladser ovenover kystskrænten.

Strande på den nordlige del af Bornholm

Selvom hele nordkysten er præget af klipper og sten, og dermed ikke har de bedste bademuligheder, er der dog også gode badesteder med sand. Nedenfor er nævnt nogle af de mere kendte strande:

  • Sandstranden i Sandvig – som navnet siger en vig med sand. Herfra er der også et godt udgangspunkt for at gå ”Hammerknuden rundt”
  • Næs – en lille gemt sandstrand i Allinge som I finder, hvis I kører ned på havnen og fortsætter forbi Nordbornholms Røgeri, forbi Kæmpestranden og passerer en håndfuld små pensionater, så kommer der den hyggeligste lille klippestrand med et beton-plateau med en badestige. Her er også nogle kasser, hvorfra børnene kan låne sandlegetøj. 
  • Sandkås – en god og lidt større sandstrand mellem klipperne. Her er der toilet og et take-away-spisested. Stranden ligger lige nord for havnebyen Tejn. Fra stranden går den hyggelige klippesti til Allinge (Næs-strand). 
  • Melsted - i udkanten af Gudhjem på vej mod Svaneke finder I Melsteds hyggelige sandstrand. Stranden ligger i forlængelse af Melsteds lille havn. Der er en dejlig lang badebro, så I undgår de sten der ligger på bunden ved strandbredden. Her er der rig mulighed for at børnene kan hygge sig med forskellige vandaktiviteter. I kan parkere ved den lille havn eller ved indgangen til stranden.
  • Sydøst for Paradis - en helt unik lille strandperle syd for Svaneke. Her er der udover sandstranden ved Hullehavn, en lille cafe som nogle aftener om sommeren byder på livemusik.

Strande omkring Rønne

Der er strande både nord og syd/øst for Rønne. Byens sydlige strand hedder Galløkken og er et dejligt strandområde. Byens nordlige ”rigtige” sandstrand ligger ved Nordskoven. Det er en lille bitte sandstrand i forbindelse med Nørrekås Lystbådehavn, som man nemt kan gå til fra færgehavnen, og dermed også er tæt på øens eneste "shoppingcenter" 'Snellemark Centret'.

På øens vestkyst mellem Rønne og Hasle er strandene særligt attraktive når vinden ikke blæser fra vest, for så er der dejligt læ her. Ind i mellem kan der dog godt komme en større bølger ind – men så er det en efterdønning fra en af hurtigfærgerne, der sejler mellem Rønne og Ystad. 

En af de helt store seværdigheder på denne kyststrækning er ”Månelandskabet” ved Kultippen. Her findes nogle særlige runde stenformationer, som er noget helt særligt. 

Oplagte feriesteder tæt på strand

Hos Alltime Travel finder I et udvalgt af gode feriesteder tæt på strand på Bornholm. Bornholm kan besøges året rundt, så uanset om I besøger Solskinsøen i sommerferien, i påsken eller til i efterårsferien, så er der mange oplevelser i vente. Nedenfor kan I se forslag til, hvor I kan bo på jeres ferie til Bornholm.

Vi anbefaler:

I forbindelse med Dueodde Strands P-plads er et godt ishus og butik samt en god restaurant. Ønsker I et view over det imponerende strandlandskab, så gå over til Dueodde Fyr (mod betaling). Der er mange trapper op, men det er hele turen værd, når først I er kommet op.

Vi anbefaler:

Ved Snogebæk er der et rigt butiksliv med røgeri, restauranter, pizzaria, butikker – og ikke mindst har den lækre Kjærstrup-chokolade sit hovesæde her i byen. Vi kan varmt anbefale de hjemmelavede flødeboller med is og forskellig toppings.

Vi anbefaler:

På vejen ned til Arnager kan vi foreslå at slå et sving ind om Arnager Røgeri, så I kan få en røget sild med på strandturen eller gør frokoststop her. Der er en god legeplads og lidt fugle at kigge på for børnene, mens I venter på maden.

Oplev Bornholms strande

Oplev Bornholm året rundt

Danmarks solskinsø Bornholm er en oplevelse at besøge året rundt - både restauranterne, butikkerne, den flotte natur og de spændende seværdigheder er klar til at byde gæster velkommen:

Attraktioner og hyggelige byer på Bornholm

Bornholm er fuld af gode restauranter, idylliske byer og mange attraktioner. Besøg eksempelvis byerne Gudhjem, Svaneke eller "hovedstaden" Rønne, hvor I både kan shoppe, spise eller bare slentre rundt og opleve idyllen. I kan også besøge en af de fire flotte rundkirker, den store borgruin Hammershus, Opalsøen, Helligdomsklipperne, Rokkestenene eller en af de mange andre attraktioner som Bornholm er fuld af.