Denne hjemmesider er ikke længere understøttet i Internet Explorer.
Venligst åben siden i Microsoft Edge, Google Chrome, Firefox eller Safari.
Kan vi hjælpe?
7015 3232
Skiferie i Harzen - 4 hyggelige områder
Der er ikke mere end godt 4 timer i bil fra grænsen til det fantastisk smukke naturområde i Harzen. Området er umådeligt populært om sommeren og gemmer nogle skønne skiområder, som er ideelle for familier og nybegyndere.
Pister i området
28 stk.
28 stk.
28 stk.
28 stk.

Harzen - på ski Tyskland

Derfor skal I vælge Harzen

Hvis I ønsker at sparre lidt på både kilometerne og budgettet, så er Harzen et godt bud på årets skiferie. Tag på ski i Harzen, og oplev Nordtysklands bjergmassive område, der både er et kendt naturområde om sommeren og byder på spændende skioplevelser om vinteren. 

Der er flere grunde til at tage til Harzen på skiferie:

  • Mange små områder med fantastisk natur
  • Familievenlige priser og afstande
  • Ski- og snowboardskoler
  • Nemt at nå i bil fra Danmark
  • Oplagt til en miniskiferie

Skiområderne St. Andreasberg og Wurmberg

Harzen har ikke de største skiområder, men fx St. Andreasberg er et hyggeligt område med mange fordele. Liftkøerne er som regel korte, priserne er væsentlig lavere end i Alperne og det er trygt og sikkert område for de mindste. Her er masser af skønne langrendsløjper og for dem der vil stå alpint har både stolelifte og slæbelifte. Ca. 33% af pisterne er blå, 17% røde og ca. 50% er mere udfordrende. Oppe i toppen af området finder du en god restaurant med meget rimelige priser. For skipas betaler du ca. 28€ pr voksen for 1 dag og 46€ for 2 dage. Børnene betaler ikke mere end 17€ for 1 dag og og 27 for 2 dages liftkort. 

Wurmberg er et lille men familie/begyndervenligt skiområde.  Området har i alt 12 km pister og den længste nedfart er 4,3 km. Området har 1 gondollift, en stollift og 4 slæbelifter. Ca. 80% af pisterne er blå, 7% røde og 13% er sorte pister.

Erlebnisboksberg ; ligger tæt på Gosla og har i alt fem nedfarter med ca. 4,3 km. Det lille område er godt egnet til familier med børn. Til de små nye skiløbere er der en børnelift med en 200 m lang nedfart. Her kan de stille og roligt træne de første sving. Skiområdet har nedfarter i forskellige sværhedsgrader. Men I kan også komme ud og mærke suset på den 1,5 km lange kælkebane, som er en af de  længste i Harzen. I kan også bruge den om aftenen hvor den er oplyst. Moderne snekanoner giver en god snesikkerhed.

Harzen om vinteren

Kun få danskere er klar over at Harzen gemmer på dejlige skiområder. Harzen er skøn hele året rundt, i efterårets vidunderlige farver eller når snefnuggene falder og pakker bjergsiderne ind i hvide dyner om vinteren. 

Om vinteren og til jul kan I mæske jer i glaserede æbler, nyde duften af brændte mandler og varme jer med  Glühwein på julemarked i byerne, Goslar og Wernigerode. I er garanteret en dejlig julestemning og her er både håndværk og hjemmebag at købe og julekoncerter at høre. 

Hvis nogen i selskabet ikke er til at stå på ski, så er Harzen et godt valg. Her bydes på oplevelser af mange slags og en af de mest spændende attraktioner er Wernigerode Slot, som man kan se på toppen af  de omliggende bjerge. Slottet er en gammel middelalderborg og den fornemmelse er nem at få når du træder in af slottes port.